Kde boli?

26. mája 2020, ryza1cista1ryza, Nezaradené

V utorok minulý týždeň na hraničnom priechode Jarovce-Kitsee sa konala bombastická tlačovka.

Ako absolútnu senzáciu sme sa dozvedeli,že štát spúšťa eKaranténu.Ako tretí na svete!!!

Je logické,že u Slovákov pracujúcich v zahraničí, zavládla eufória.Ani sa im nečudujem.Nevidieť rodinu viac než 3 mesiace,musí riadne liezť na nervy.A keď počuli aj termíny:PIATOK 22.MÁJ a

15.00 hod.určite boli v siedmom nebi.Tak nakopli tátoše a mastili domov.Na hranici však dostali jednu fajnovú vzduchom chladenú.

Zvyšok poznáme.Vinník bol jasný.Tentoraz bol vo dvojici.Gúúúúgl(ako by vyhláskoval predseda vlády) a Apple.Títo dvaja naničhodníci si dovolili  „Tigra Európy“ takto nechať v štichu.Nehorázne!!!

Samozrejme,že aj Slováci pracujúci v cudzine urobili chybu,keď uverili,že eKaranténa bude naozaj o tretej poobede funkčná,ale….Úprimne,ja byť na ich mieste,letel by som po 3 mesiacoch odlúčenia raketovou rýchlosťou smer Slovensko.

Takže stovky pracujúcich,malé deti zostali visieť na hranici.Celú noc.Dlhé hodiny.

No a ja naivný somár,som čakal,že v sobotu ráno na hranici budú všetky TV štáby LIVE prinášať reportáže,ako politici všetkých strán vzletných a srdcervúcich názvov SME RODINA,ZA ĽUDÍ,SMER-SOCIÁLNA DEMOKRACIA,OBYČAJNÍ ĽUDIA.Sloboda a SOLIDARITA..sa budú predbiehať,aby týmto našim rodákom doniesli teplé rožky,aspoň malú PETfľaštičku najlacnejšej vody…A tam ani nohy. Kde boli???Však mohli zbierať politické body.Nás ovečky by týmto potešili

Chápem,určite mali dôležitejšie veci na starosť,aj keď strašne chceli.Je možné,že práve zlaďovali rúška ku kostýmčeku,že práve robili jahodové marmelády,že práve sadili krumple,kváskovali biely dizajn,počítali,koľko bytov treba ešte dostavať,objavili nové zaujímavé pozemky,rozdávali šeky.Jednoducho,to vtedy naozaj nešlo.Ja im verím.Snáď 2024,si spomenú,že tu bľačí stádočko.

Prepáčte,musím končiť.Bača už nás zvoláva…Béééé