Zuzanka nesmie odísť študovať do Rokfortu! ! !

6. augusta 2021, ryza1cista1ryza, Nezaradené

Teda,sorry,do Oxfordu.Som taký smutný z toho,čo sa tu okolo našej pani riaditeľky deje,že sa mi pletú tie svetoznáme univerzity.

Zuzanku,ako všetci vieme,by chcel Matovič hnať svinským krokom.Ale prečo???

Že Zuzanka, s kráľovskym mesačným platom,na ktorý sa jej a kope ďalších tajtrlíkov,pozašívaných kade-tade,skladáme my všetci,je v podstate priekopníčka našej ľúbozvučnej slovenčiny??A preto má ísť svinským krokom od válova???Nehorázne.

Zuzanka,mladé to žieňa,predsa vniesla do nášho jazyka absolútnu atómofku.Podstatné meno TUPELO.

Radšej vyhláskujem: Té ako Trnava,Uú ako Ucho,Pé ako Péčko,Eé ako Emerika,eL ako Lovosice,óO ako Oxford.Krásne to slovo.Zuzanka už zaiste toho mala,ako povedia bratia Česi,PLNÉ KECKY a nemohla sa pozerať a hlavne čítať to ťažko vysloviteľné ANTIWAXER,alebo také nediplomatické ZAOČKOVANEC-NEZAOČKOVANEC…Zuzanka použila jednoduché,ľahulilinko vysloviteľné,kúzelné slovíčko TUPELO.Odteraz sa bude spoločnosť deliť na TUPELÁ a NETUPELÁ.No nie je to pekné,také progresívne.IN ,aby rozumela aj študentka na Oxforde Zuzanka??!!

Len som zostal dosť prekvapkaný,že ešte nezasiahol Jazykovedný ústav a nevyhlásil toto slovo za slovo milénia.Treba konať!!

Takže naša 28 ročná pani riaditeľka Zuzanka,kovaná to diplomatka a žena s jemným slovníčkom,za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani štamgasti zo staničného bufetu,5.cenovej,bez obsluhy,nás chce teraz ,v tejto ťažkej chvíli opustiť a pláchnuť tým odporúčaným svinským krokom do Oxfordu.Je mi z toho smutno.Čo my tu bez nej ,riaditeľky Odboru tvorby strategických zámerov,budeme robiť???!!!Veď zostaneme ako hladné siroty…

Jediné,čo ma ako-tak upokojuje,je Zuzankin plán,že keď doštuduje,príde opäť pomôcť rodnej vlasti.

Určite v tom Rokforte medzitým pochytí a hlavne pochopí množstvo nových slovíčok,ktorými nás obohatí…

Veríme Zuzanke,že nás nesklame!!!